Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти міксер середній міксер день народження › Медовий пиріг зі сметанним кремом (рецепт для мікрохвильовки)
Медовий пиріг зі сметанним кремом (рецепт для мікрохвильовки)

Медовий пиріг зі сметанним кремом (рецепт для мікрохвильовки)

Медовий пиріг або торт - входить в десятку найпопулярніших рецептів для любителів солодкого. Головним інгредієнтом є мед. Присутність меду надає пирогу унікальний смак, особливий аромат і гарний колір. А також не варто забувати про поживні та лікувальні властивості меду. Зазвичай використовується рідкий мед. Якщо в наявності дуже густий мед, то його слід попередньо розтопити на водяній бані. Відносно крему для пирога: існує величезна кількість його різновидів. Найпопулярнішим є сметанний. Він зробить ваш пиріг м'яким і повітряним, швидко просочивши його.

Кількість порцій 6
Час приготування 20 хв

  1. 1. Яйце — 2 шт.
  2. 2. Цукор — 200 г.
  3. 3. Мед — 60 г.
  4. 4. Сода — 5 г.
  5. 5. Молоко — 45 г.
  6. 6. Борошно — 30 г.
  7. 7. Желатин — 20 г.
  8. 8. Ванільний цукор — 10 г.
  9. 9. Чорниці — 50 г.
  10. 10. Сметана — 500 г.
  11. 11. Олія — 30 г.
  12. 12. Манна крупа — 40 г.
  13. 13. Оцет — 5 г.
  14. 14. Вершкове масло — 80 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно яйця розтерти з 0,5 склянки цукру і вершковим маслом. Додати мед та соду погашену оцтом - все добре розмішати. Влити молоко. Всипати борошно та ще раз добре перемішати, можна міксером.

  2. Форму змастити олією, трохи посипати манною крупою (щоб потім без зусиль дістати пиріг з форми) та вилити тісто. Залишити його відпочити на 15-20 хвилин. Випікати в мікрохвильовій пeчіі 10 хвилин на потужності 800 Вт.

  3. Желатин розчинити в 0,5 склянки холодної води та поставити у мікрохвильову піч на кілька секунд до повного розчинення. Збити сметану з 0,5 склянки цукру та ванільним цукром, і додати охолоджений желатин.

  4. Полити пиріг сумішшю, що вийшла, посипати чорницями та поставити на кілька годин в холодильник. Дістати пиріг. Та перевернути його.