Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита середній грецька › Запіканка "Пастітсіо"
Запіканка "Пастітсіо"

Запіканка "Пастітсіо"

Пастітсіо, макаронна запіканка з м'ясним фаршем, вважається грецьким національним блюдом. Варіантів грецької запіканки з макаронів і фаршу - безліч, але основний склад незмінний: великі порожнисті макаронні вироби, м'ясний фарш і білий соус. Фарш бажано брати телячий, пармезан можна замінити іншим твердим сиром, але не дуже солоним. Блюдо може бути повсякденним, а також цілком доречним і на святковому столі, тому що смак виходить дуже оригінальний і на вигляд ефектно. Оскільки Пастітсіо - страва дуже калорійна, краще її подавати з легким зеленим салатом. Один великий шматок Пастітсіо може містити в собі стільки ж калорій, скільки і цілий ситний обід.

Кількість порцій 8
Час приготування 50 хв

  1. 1. Фарш яловичий — 400 г.
  2. 2. Макарони — 200 г.
  3. 3. Вершки — 100 мл.
  4. 4. Яйця — 5 шт.
  5. 5. Помідори — 3 шт.
  6. 6. Солодкий зелений перець — 1 шт.
  7. 7. Сир Пармезан тертий — 2 ст. л.
  8. 8. Тертий мускатний горіх — 0,25 ч. л.
  9. 9. Чорний мелений перець — 0,25 ч. л.
  10. 10. Cіль — за смаком
  11. 11. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Макарони відварити, але так, щоб вони залишилися трохи твердими.

  2. Помідори і зелений перець нарізати кубиками.

  3. Обсмажити на сковороді фарш, постійно розбиваючи грудочки лопаткою, потім додати помідори і перець. Посолити і поперчити і тушкувати так протягом 5-7 хвилин.

  4. Змастити маслом форму для випікання. Потім покласти в неї половину пасти. Розрівняти поверхню.

  5. Зверху пасти викласти м'ясну начинку, а зверху викласти пасту, що залишилася.

  6. Для соусу потрібно: збити яйця, змішати їх з вершками і тертим мускатним горіхом.

  7. Далі рівномірно залити соусом всю запіканку, зверху засипати її тертим пармезаном.

  8. Форму поставити в розігріту до 180°С духовку і запікати пастітсіо протягом 30 хвилин. Готову запіканку вийняти з духовки і дати постояти ще 15 хвилин. І можна подавати страву до столу.