Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита блендер європейська літо › Суп-пюре з зеленого горошку з м'ятою
Суп-пюре з зеленого горошку з м'ятою

Суп-пюре з зеленого горошку з м'ятою

Нехай шлунок відпочине від перших страв, зварених на м'ясному бульйоні. У переліку інгредієнтів цієї страви головні позиції займають овочі: горошок, картопля, цибуля. Для приготування нашого супу-пюре використовують виключно заморожений зелений горошок, переважніше мозкових сортів. Із консервованим горошком такий суп не вийде. Відварені овочеві інгредієнти і дрібно порізану м'яту збивають за допомогою блендера до кремової консистенції. Вам безсумнівно сподобається приємний, оптимістичний зелений колір страви з білими "візерунками", утвореними доданими для прикраси вершками. Смачно, корисно і красиво!

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Заморожений зелений горошок — 500 г.
  2. 2. Вершки 10-20% — 200 г.
  3. 3. Картопля — 200 г.
  4. 4. Цибуля — 100 г.
  5. 5. Свіжа м'ята — 3 гілочки
  6. 6. Вершкове масло — 1 ст. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Вода — 600 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Дрібно порізати цибулю.

  2. Картоплю почистити, порізати невеликими шматочками.

  3. Листя м'яти відокремити від стебла і дрібно порізати.

  4. У каструлю з товстим дном покласти вершкове масло, розтопити. Викласти цибулю, обсмажити протягом 3-5 хвилин до м'якості.

  5. Влити 500-600 мл. води, довести до кипіння, посолити. Додати картоплю, варити 10-15 хвилин, до м'якості картоплі.

  6. У суп додати горошок (попередньо розморожувати не потрібно).

  7. Далі додати м'яту.

  8. З моменту закипання варити 1-2 хвилини.

  9. Далі суп збити блендером.

  10. Повернути суп назад в каструлю, влити вершки (залишити 2 ст. л. вершків для прикраси).

  11. Перемішати, і нагріти до бажаної температури.

  12. Налити теплий суп-пюре в тарілку, полити вершками, прикрасити гілочкою м'яти.