Лимонний мус
- 1. Лимони — 4 шт.
- 2. Цукор — 250 г.
- 3. Яйця (жовтки) — 6 шт.
- 4. Вершкове масло — 100 г.
- 5. Вершки 35% — 300 мл.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Два лимона розрізати навпіл, ложкою видалити м'якоть. Половинки відкласти в бік. З м'якоті віджати сік. Із решти лимонів зняти дрібною теркою цедру, м'якоть подрібнити, видаливши кісточки.
Збити до однорідної маси лимонний сік, цедру, 150 г. цукру і жовтки. Готувати на водяній бані, постійно розмішуючи, поки суміш не загусне до стану крему.
Зняти з вогню. Додати нарізане невеликими шматочками вершкове масло. Помішувати, поки масло повністю не розійдеться. Вершки збити і додати в крем. Акуратно перемішати, дати охолонути, потім перекласти в холодильник.
Змішати в сотейнику 250 мл. води, решту цукру і подрібнену м'якоть лимона. Готувати на середньому вогні, поки сироп не загусне. Дати охолонути до кімнатної температури, потім поставити в холодильник.
Розкласти крем по половинках лимонів, зверху полити лимонним сиропом. Можна посипати подрібненими горішками.