![Хумус](https://img3.zakaz.ua/upload.version_1.0.52123213813236d9fc6907450e34453b.350x350.jpeg)
Хумус
- 1. Нут — 230 г.
- 2. Насіння кунжуту — 150 г.
- 3. Зубчик часнику — 2 шт.
- 4. Лимонний сік — 30 г.
- 5. Арахісова олія — 30 г.
- 6. Мелена паприка — 5 г.
- 7. Петрушка — 10 г.
- 8. Сода — 5 г.
- 9. Оливкова олія — 100 г.
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно приготувати пасту тахіні. Для цього розмолоти кунжут у кавомолці (можливо, це краще зробити в кілька прийомів). При перемелюванні вийде борошно. Але потім з кунжуту почне виділятися олія і суміш перетвориться на однорідну пасту. Зсипати отриману пасту в чашу блендеру. Додати до борошна з кунжуту 2-3 столові ложки оливкової олії. Увімкнути блендер та перемішати масу до однорідного стану. Якщо в блендері маса прилипає та не перетворюється на однородний крем - додати ще 2 столові ложки оливкової олії. І так, поки не вийде позитивний результат. Під час збивання (навіть скоріше перемішування-перемелювання) тахіні трохи розігріється. Висипати пасту в скляний посуд, накрити кришкою та поставити в холодильник охолонути.
Нут потрібно перед приготуванням замочити, краще - на ніч або, в крайньому випадку, на 6 годин - з чайною ложкою соди. До ранку нута буде майже втричі більше. Варити горох без солі (з сіллю бобові можуть взагалі не розваритися). Сіль додати в самому кінці варіння, а це буде через дві години.
Готовність перевірити, стиснувши горошину пальцями, якщо одразу розімнеться в кашку - нут готовий. Злити рідину та відставити. Перемолоти варений нут на кухонному комбайні. Далі можна готувати за допомогою блендера. Потім додати до подрібненого нуту всі необхідні добавки, крім олії: пасту тахіні, часник, лимонний сік, знову все перетерти до однорідності. Якщо вийде занадто густо, можна додати трохи рідини, в котрій варився нут.
Нарешті, залишилося додати арахісову олію. Хумус доповнити петрушкою та меленою паприкою, збризнути зверху маслом. До хумусу можна подати коржі піти. Їх розламують на шматочки та занурюють у хумус.