Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська вечірка › Солодкий соус чилі
Солодкий соус чилі

Солодкий соус чилі

Соус - це унікальна страва. Хоч її і не використовують, як повноцінну, але вона чудово підходить для будь-якого гарніру. Соуси використовують як для звичайної вечері, так і іноді подають до святкового столу. Наш запропонований соус з гоструватого перцю чилі, але з додаванням цукру. Всі знають гострий смак цього перцю, його пряний запах, цукор трохи розбавляє концентрацію гостроти і робить соус більш м'яким. Але разом з цим перець чилі багатий вітамінами С і А. Подавати на стіл його можна відразу з гарніром на одній тарілці. А можна подати в окремій невеликій тарілочці.

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Перець чилі — 4 шт.
  2. 2. Часник — 2 зуб.
  3. 3. Вода — 200 мл
  4. 4. Вино біле сухе — 50 мл
  5. 5. Цукор — 100 г
  6. 6. Сіль — 5 г
  7. 7. Крохмаль кукурудзяний — 10 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перці чилі помити, видалити хвостики. Часник очистити від лушпиння. У блендері подрібнити чилі і часник до однорідної маси.

  2. У сотейнику довести до кипіння 150 мл. води і вино. Додати цукор, сіль і пюре з чилі з часником. Варити близько 3 хвилин.

  3. У невеликій мисці змішати крохмаль з 50 мл. води, розмішати. Вилити суміш у соус і готувати приблизно 1-2 хвилини, поки соус злегка не загусне. Охолодити і подавати.