Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита другі страви осінь › Сочевиця з горгонзолою
Сочевиця з горгонзолою

Сочевиця з горгонзолою

Ароматна страва з приємним смаком часнику і лимона підкуповує простотою приготування. Обсмажувати цибулю з часником потрібно до моменту, коли вони вже випустили свої аромати, але ще не зарум'янилися. Зайву рідину з банки коричневої консервованої сочевиці злийте. Суху ж крупу необхідно попередньо відварити. Помішуйте отриману суміш акуратно і ретельно, щоб не перетворити страву в кашу, при цьому, щоб розтоплена сирна маса рівномірно розподілилася в товщі сочевиці. Оскільки італійський сир горгонзола вважається досить солоним і гоструватим, солити страву немає необхідності. Замість нього можете використовувати інший сир з цвіллю.

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Сочевиця коричнева — 800 г.
  2. 2. Цибуля червона — 100 г.
  3. 3. Лимони — 1 шт.
  4. 4. Петрушка — 20 г.
  5. 5. Олія оливкова — 25 мл.
  6. 6. Масло вершкове — 25 мл.
  7. 7. Часник — 50 г.
  8. 8. Сир горгонзола — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю і часник подрібнити, обсмажити на оливковій олії і вершковому маслі в глибокій сковороді. Не доводити до золотистого кольору.

  2. Змішати суміш цибулі і часнику з сочевицею. Перемішувати обережно.

  3. Як тільки сочевиця прогріється на сковороді, додати сік лимона, подрібнену петрушку, розламаний на шматочки сир. Перемішати.