![Плов](https://img3.zakaz.ua/upload67a46148a64a60ec92ec82e731b2cf78.jpg.350x.jpg)
Плов
- 1. М'ясо (баранина) — 1 кг.
- 2. Цибуля ріпчаста — 1 кг.
- 3. Морква — 1 кг.
- 4. Рис довгозернистий — 1 кг.
- 5. Часник — 3 головки
- 6. Рослинна олія — 300 мл.
- 7. Вода — 2000 мл.
- 8. Сіль — за смаком
- 9. Перець червоний — за смаком
- 10. Зіра (кумин) — 0.5 ч. л.
- 11. Родзинки — за смаком
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Добре промити рис в холодній воді (краще всього підійде басматі або девзіра), потім залишити набухати на 2 години або до того часу поки він не знадобиться.
Нарізати цибулю кільцями, а моркву соломкою.
Розігріти олію в казані (можна взяти каструлю з товстим дном) і злегка обсмажити цибулю.
Додати нарізане кубиками м'ясо і смажити 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
Покласти в казан моркву і тушкувати до готовності (морква повинна бути м'якою). Посипати зірою, перцем, покласти барбарис, родзинки.
Помішуючи, залити все окропом (приблизно 1 літр). Посолити так, щоб був смак трохи пересоленого, тому що потім це вбере рис. Усередину покласти цілий часник, очищений тільки від верхнього лушпиння. Довести до кипіння і дати потомитись під кришкою на слабкому вогні 30-40 хвилин. Це називається "зірвак".
Вийняти часник. Злити воду з рису і викласти його в казан, рівномірно розподіливши по поверхні. Повільно (краще через шумівку) долити ще води, вона повинна покривати рис не менше ніж на 1.5-2 см.
Дати добре покипіти близько 10-15 хвилин. Можна помішувати рис, але не зачіпаючи при цьому "зірвак". Після випаровування води з поверхні, повернути часник назад, сформувати з рису гірку і посипати ще трохи зірою (можна присипати родзинками). Проштрикнути його в декількох місцях дерев'яною паличкою (щоб дати можливість вийти парі).
Закрити казан кришкою, зменшити вогонь та готувати 25-30 хвилин.
Коли плов готовий, його можна перемішати (хоча в деяких регіонах Узбекистану цього не роблять). На тарілці зазвичай викладають м'ясо і часник поверх рису.
Подавати з овочевим салатом і гарячим чаєм.