![Артишоки з шинкою під скоринкою](https://img2.zakaz.ua/upload.version_1.0.b14aff922428dedb5b328ad9b9f7d75b.350x350.jpeg)
Артишоки з шинкою під скоринкою
- 1. Сіль — за смаком
- 2. Сир твердий — 1,5 ст. л.
- 3. Молоко — 300 мл.
- 4. Борошно пшеничне — 1,5 ст. л.
- 5. Олія соняшникова — 1,5 ст. л.
- 6. Масло вершкове — 1,5 ч. л.
- 7. Шинка — 100 г.
- 8. Артишоки — 8 шт.
- 9. Лимон — 1 шт.
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Вичавити сік половини лимона в миску, додати трохи води. Відрізати у артишоків ніжки і грубе листя, обрізати залишеному листю кінчики, розкрити і вирізати серцевину. Скропити соком другої половини лимона, покласти артишоки в миску із лимонною водою.
Поставити велику каструлю з водою на вогонь, всипати сіль, довести до кипіння, зменшити вогонь, викласти артишоки в киплячу воду, варити при закритій кришці протягом 30-60 хвилин поки вони не стануть м'якими (листя повинні легко відриватися). Після, ретельно висушити артишоки, перевернувши вниз головою.
У форму для випікання укласти артишоки розкритою частиною вгору. Викласти всередину кожного нарізану кубиками шинку. Розігріти духовку.
Вилити в невелику каструлю соняшникову олію, викласти вершкове масло, поставити на вогонь, розтопити, всипати борошно, варити протягом 2 хвилин постійно помішуючи. Влити молоко, готувати 6 хвилин. Додати за смаком сіль, перемішати, влити соус до артишоків в форму. Зверху посипати артишоки тертим сиром, випікати 10 хвилин, верхівки повинні стати золотистими. Подавати відразу ж.