Мухамара
Батьківщиною цієї гострої овочевої пасти вважається сирійське місто Алеппо. Мухамара – популярна в близькосхідних країнах (зокрема, в Туреччині, Ізраїлі та Сирії) класична закуска, що представляє собою густий ароматний соус-діп яскраво помаранчевого кольору з різних видів перців (болгарського солодкого і гострого чилі), запечених в духовці або обсмажених на грилі, волоських горіхів, часнику і спецій. Розбавляють суміш оливковою олією і лимонним соком. Цю пюреобразную закуску традиційно подають як намазку зі скибочкою свіжого хліба, а також в якості пряного соусу до шашлику і м'ясних страв. Мухамара відмінно зберігається в холодильнику, тому її можна приготувати в сезон перців як заготовку на зиму.
- 1. Солодкий перець — 5 шт.
- 2. Перець чилі — 2 шт.
- 3. Волоські горіхи — 200 г
- 4. Кмин — 5 г
- 5. Кориця — 5 г
- 6. Лимон — 1 шт.
- 7. Мед — 1 ст. л.
- 8. Оливкова олія — 40 мл
- 9. Сіль — за смаком
- 10. Перець — за смаком
- 11. Петрушка — 50 г
- 12. Часник — 2 зуб.
- 13. Хліб — 30 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Солодкі перці змастити олією, наколоти і запікати в духовці 40 хвилин при 200-220 градусах. Скласти гарячі перці в пакет, щільно зав'язати, щоб не потрапляло повітря. Через хвилин 20 очистити шкірку і насіння. Подрібнити в блендері.
Подрібнити хліб, часник, горіхи (злегка підсушені на сковорідці), петрушку, перці чилі в блендері, додати раніше зроблене пюре з запечених перців.
Додати мед, лимонний сік, корицю, кмин. Посолити і поперчити. Розвести оливковою олією до пастоподібного стану. Добре перемішати.
Укласти в баночку і зберігати в холодильнику.