Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти блендер › Крижана кава по-грецьки
Крижана кава по-грецьки

Крижана кава по-грецьки

Класична грецька кава готується виключно з мелених зерен, вариться вона тільки в турці і на дуже-дуже маленькому полум'ї або на розжареному вугіллі або піску, поставленому на вогонь. Винятком є грецька холодна кава - вона готується з розчинної кави, простої кип'яченої води, цукру і кубиків льоду. І хоча за правилами грецька крижана кава готується з води, можна поекспериментувати, додавши замість води молоко. Згідно з однією з версій рецепт такої кави з'явився абсолютно випадково, коли один з гостей якогось великого заходу в Греції не зміг знайти окріп і в чашку з кавою і цукром налив холодної води - напій вийшов дуже смачним.

Кількість порцій 4
Час приготування 10 хв

  1. 1. Цукор — 2 ч. л.
  2. 2. Лід — за смаком
  3. 3. Кава розчинна — 2 ч. л.
  4. 4. Вода — 50 мл.
  5. 5. Молоко — 70 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Молоко і лід повинні бути добре охолоджені.

  2. У блендері змішати каву, лід, воду і цукор. Перемішати.

  3. Додати в загальну суміш молоко. Ще раз перемішати. Подавати відразу ж.