Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти холодильник плита європейська осінь › Томатний сорбет із м'ятою
Томатний сорбет із м'ятою

Томатний сорбет із м'ятою

У спекотні літні дні ідеальна така страва, як сорбет. Він являє собою холодний десерт, особливий вид морозива. Найчастіше його готують із фруктів і ягід. У цьому ж рецепті пропонується приготувати сорбет із помідорів. Томатний сорбет, безумовно, сподобається прихильникам здорового харчування. Він готується з натуральних овочів з додаванням лимонного соку, невеликої кількості цукру і томатної пасти. Такий сорбет в літню спеку освіжить і підніме тонус. Порада: щоб не утворилися крупні кристали льоду, кожну годину при заморожуванні злегка збивайте сорбет виделкою. Готовий сорбет потрібно акуратно покришити і подавати в стаканчиках, при бажанні надівши на край стаканчика скибочку лимона.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Лимон — 2,5 шт.
  2. 2. Цукор тростинний — 2 ст. л.
  3. 3. Томатна паста — 1 ст. л.
  4. 4. Майоран — за смаком
  5. 5. Базилік — за смаком
  6. 6. М'ята свіжа — 1 шт.
  7. 7. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  8. 8. Помідори — 1,5 кг.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Зробити надрізи на помідорах. Залити на 2 хвилини окропом, зняти шкірку. Помідори подрібнити. Дрібно нарізати цибулю.

  2. У каструлі змішати помідори, цибулю, м'яту, базилік і майоран, варити на маленькому вогні протягом 30 хвилин. Витягнути трави, помідори остудити, подрібнити блендером, перекласти в ємність для морозильної камери холодильника.

  3. Додати лимонний сік і томатну пасту, всипати цукор. Покласти в холодильник мінімум на 4 години.