Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти холодильник середній день народження сир › Сирний пиріг «Чотири сири»
Сирний пиріг «Чотири сири»

Сирний пиріг «Чотири сири»

Якщо Ви - любитель сиру і радієте його наявності в будь-яких стравах, цей рецепт - для Вас. Більш того, в якості інгредієнтів в цьому рецепті 4 (Ви не помилилися: чотири!) види сиру. Сирна начинка запропонованого пирога - це просто свято для Ваших смакових відчуттів. Сир "Грана Падано" відноситься до сирів твердих сортів, у нього пікантно-солонуватий смак з ненав'язливими горіховими нотками. Рікота - ніжний м'який сир, що нагадує кисломолочний сир. Камамбер - король французьких сирів, м'який з ніжним, злегка грибним смаком. Горгонзола - сир із впізнаваною блакитною цвіллю, островатий на смак. Можна для початку приготувати пиріг зі своїм улюбленим сиром, а надалі імпровізуйте, змішуючи для начинки різні види сиру.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 8,5 ст. л.
  2. 2. Масло вершкове — 3,5 ст. л.
  3. 3. Вода — 3,5 ст. л.
  4. 4. Яйце куряче — 4 шт.
  5. 5. Сир грана падано — 2 ст. л.
  6. 6. Сир рікота — 2,5 ст. л.
  7. 7. Сир камамбер — 2,5 ст. л.
  8. 8. Сир горгонзола — 50 г.
  9. 9. Вершки 30% — 7 ст. л.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в мисці борошно, воду, розм'якшене вершкове масло, 1 яєчний жовток і 1 ч. л. солі. Замісити тісто. Зробити з тіста кулю, загорнути в харчову плівку, прибрати в холодильник на 30 хвилин.

  2. М'які сири нарізати невеликими кубиками і роздавити виделкою, решту натерти на тертці, змішати все в мисці. Перемішати.

  3. Збити вершки, додати 3 яйця і 1 яєчний жовток, повторно збити суміш. Суміш повинна бути консистенції рідкої сметани.

  4. Змастити форму для випікання маслом, тісто дістати з холодильника, розділити його на дві частини, одну частину розкачати і викласти у форму, зверху викласти сирну масу, накрити зверху другою розкатаною частиною тіста.

  5. Поставити форму з пирогом в духовку на 40 хвилин, випікати на другій полиці знизу при температурі 180ºС. Пиріг подається теплим.