Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти холодильник пасха весна › Мариновані яйця
Мариновані яйця

Мариновані яйця

Яйця - це найдавніший і найпопулярніший продукт на землі. На його основі готують мало чи не 90 відсотків усіх страв на землі. Яйце дуже корисний продукт. У яйці міститься велика кількість вітамінів, білка, мінералів і мікроелементів, які вкрай необхідні для нормальної життєдіяльності організму. Яйця багаті вітамінами А, Е, D, В12, В3, а також магнієм, калієм, фосфором, залізом і кальцієм. До речі, такі мариновані яйця є відмінною закускою. Вважається, що батьківщиною такого делікатесу є Великобританія. Дуже часто мариновані яйця подають в англійських пабах, барах. Подавати такі яйця слід з гірчицею і хлібом з вершковим маслом. Приємного апетиту!

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Яйця — 12 шт.
  2. 2. Вода — 1 л.
  3. 3. Сіль — 3 ст. л.
  4. 4. Перець гострий — 2 стручка
  5. 5. Цибуля — 1 шт.
  6. 6. Лавровий лист — 1 шт.
  7. 7. Чебрець — 1 гіл.
  8. 8. Кмин — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У воду насипати 3 столові ложки солі, покласти одну гілочку чебрецю, цибулину, лавровий лист, гострі перці та чайну ложку кмину.

  2. Яйця залити холодною водою.

  3. Каструльку з маринадом і каструльку з яйцями поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин на маленькому вогні.

  4. Яйця викласти в холодну воду, а маринад залишити охолоджуватися.

  5. Шкаралупу яєць надломати, постукавши чайною ложечкою, і скластись яйця в банку.

  6. Залити охолодженим маринадом разом із прянощами і поставити в холодильник на два дні.