Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита українська закуски обід › Кабачки з помідорами і часником
Кабачки з помідорами і часником

Кабачки з помідорами і часником

Відмінний літній рецепт, який підійде для сімейної вечері не тільки в теплу пору року. Це чудовий букет смакових і корисних речовин. Такий мікс овочів приємно порадує вас не тільки завдяки своєму смаку, а й своєю низькокалорійністю. І правда, в кабачках та помідорах ви багато жирів не знайдете, так що таку страву можна сміливо готувати на вечерю. Часник і цибуля додадуть страві особливий аромат, соковитість. Петрушка додасть закінченість страві. Не кажучи вже про головні інгредієнти: кабачки та помідори. Швидка і легка страва порадує вас, особливо якщо подавати її з гарніром. А якщо полити її сметаною - вийде незабутній смак.

Кількість порцій 8
Час приготування 30 хв

  1. 1. Кабачки — 2 кг.
  2. 2. Помідори — 500 г.
  3. 3. Сметана — 250 г.
  4. 4. Цибуля — 50 г.
  5. 5. Часник — 20 г.
  6. 6. Петрушка — 50 г.
  7. 7. Олія оливкова — 50 мл.
  8. 8. Масло рослинне — 50 мл.
  9. 9. Перець — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кабачки очистити від насіння та нутрощів. Потім нарізати великими шматками, шириною приблизно три – чотири сантиметра. Нарізати помідори на половину меншим розміром, чим кабачки та насікти цибулю.

  2. Обсмажити на рослинному та оливковому маслі подрібнену цибулю до м’якості. Додати кабачки та обсмажувати до моменту, поки вони не пустять сік. Зменшити вогонь та додати помідори до отриманої суміші. Потім посолити та повільно перемішувати.

  3. Тим часом дрібно нарізати петрушку та очистити часник. Приправити меленим перцем, перемішати та зняти з вогню, після додавання петрушки та часнику. Подавати з холодною сметаною.