Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита середній обід осінь › Качка в медово-перцевому соусі
Качка в медово-перцевому соусі

Качка в медово-перцевому соусі

Качка в медово-перцевому соусі - це скоріше кулінарне вишукування, зрідка приготовлене фірмове блюдо, ніж щоденна їжа. Мед і перець - два на перший погляд абсолютно несумісних продукти - разом створюють новий незвичайний і пікантний смак. Качка і сам соус - це два рівноправних інгредієнта в даному рецепті, що прекрасно доповнюють один одного. Для цієї страви краще брати середнього розміру качку, вирощену спеціально для їжі. З рум'яної хрусткою скоринкою, гаряча і ароматна, золотистого кольору - вона обов'язково приверне всіх до столу. Щоб перебити специфічний запах качиного жиру, під час приготування покладіть на деко пару яблук, бажано кислих.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Грудка качина — 2 шт.
  2. 2. Масло вершкове — 2 ст. л.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 100 г.
  4. 4. Корнішони — 3 шт.
  5. 5. Бульйон курячий — 200 мл.
  6. 6. Мед — 1 ст. л.
  7. 7. Перець чорний горошком — за смаком
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Суміш мелених перців — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти сковороду-гриль. Покласти на неї качині грудки, шкірою вниз. Обсмажувати протягом 5 хвилин до золотої скоринки. Після чого, перевернути на іншу сторону і смажити ще 6 хвилин.

  2. Викласти грудки зі сковороди на тарілку, обернути їх фольгою, для збереження тепла.

  3. Вилити жир зі сковороди, додати замість нього 1 ст. л. вершкового масла, висипати в сковороду подрібнену цибулю і корнішони. Готувати 5 хвилин. Влити мед і бульйон, варити до загустіння, додати перець чорний горошком і суміш перців. Готувати ще 1 хвилину.

  4. Прибрати сковороду з вогню, додати в неї залишки вершкового масла, перемішати. Посолити і поперчити за необхідності.

  5. При подачі можна нарізати качку або подати її цілою, заливши соусом, і додавши зелень і часточки апельсина.