Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита легкий салати › Теплий буряковий салат
Теплий буряковий салат

Теплий буряковий салат

Довгоочікувана осінь не перестає радувати нас своїм золотим листям і легким вітерцем. І не тільки: ця прекрасна пора дарує нам чудовий овоч – молодий буряк. Відразу ж хочемо запропонувати Вам простий рецепт страви з цим корисним коренеплодом – теплого бурякового салату. Його особливість – у цікавій технології приготування. Овочі (буряк і картопля) відварюються, нарізаються, а потім запікаються в духовці. Що стосується томатів і солодкого перцю – вони також відправляються запікатися. Погодьтеся, печені овочі, на відміну від варених, мають більш виражений смак. Приємні «метаморфози» можна простежити на прикладі буряка: овоч набуває ніжну, бархатисту текстуру і при цьому втрачає водянистість.

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. Картопля — 500 г.
  2. 2. Олія оливкова — 20 мл.
  3. 3. Перець солодкий — 2 шт.
  4. 4. Помідори — 250 г.
  5. 5. Буряк — 500 г.
  6. 6. Петрушка — 30 г.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Буряк помити, нарізати шматочками і відварити. Злити воду, трохи охолодити буряк і очистити. Натерти на тертці як для корейської моркви.

  2. Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити картоплю, очистити і нарізати скибочками. Духовку розігріти до 190°C.

  3. Помідори помити і нарізати дрібними кубиками. Перці помити, видалити насінні коробки й нарізати дрібними кубиками. Петрушку помити, просушити і подрібнити.

  4. Викласти картоплю і буряк на деко. Збризнути овочі оливковою олією. Поставити деко в духовку і запікати близько 20 хвилин. Потім дістати, покласти помідори, солодкий перець, сіль, перець і запікати ще 10-15 хвилин. Перед подачею посипати петрушкою.