Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська зима › Вирізка по-будапештськи
Вирізка по-будапештськи

Вирізка по-будапештськи

Вирізка по-будапештськи - страва угорської кухні. Ця національна кухня відрізняється великою різноманітністю м'ясних страв. Одна з особливостей угорської кухні полягає в тому, що м'ясо там готується виключно на свинячому жирі: вважається, що свиняче сало підсилює і підкреслює природний смак м'яса. А рослинне або вершкове масло в угорській кухні використовується дуже рідко і лише у виняткових випадках. Вирізка по-будапештськи являє собою підсмажені на свинячому жирі порційні шматки яловичої вирізки, политі апетитним, ситним, схожим більше на самостійне блюдо, соусом. На гарнір до м'яса можна подати відварну картоплю.

Кількість порцій 1
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яловичина — 250 г.
  2. 2. Печериці — 100 г.
  3. 3. Куряча печінка — 100 г.
  4. 4. Зелений горошок — 2 ст. л.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  6. 6. Лечо — 50 г.
  7. 7. Сало шпик — 50 г.
  8. 8. Свинячий жир — 1,5 ст. л.
  9. 9. Червоний мелений перець — за смаком
  10. 10. Чорний мелений перець — за смаком
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Бульйон м'ясний — 300 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо промити, нарізати порційними шматками, посолити і поперчити. Гриби промити і відварити. Курячу печінку промити і відварити до готовності.

  2. Розігріти сковороду зі свинячим жиром, обсмажити м'ясо з двох сторін до готовності та вийняти.

  3. Очистити цибулю, промити і дрібно нарізати. Сало шпик нарізати дрібними кубиками.

  4. Цибулю і сало покласти в сковороду, де смажили м'ясо, і смажити до золотистого кольору.

  5. Відварені гриби і печінку нарізати шматочками, покласти в сковороду до цибулі, приправити червоним перцем.

  6. Додати консервоване лечо, зелений горошок, бульйон, накрити кришкою і довести до готовності.

  7. М'ясо викласти на тарілку і залити приготовленим соусом.