Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита українська обід › Овочева ікра
Овочева ікра

Овочева ікра

Ікру, приготовану за даним рецептом, можна готувати про запас. Вона прекрасно зберігається в банках. А взимку це буде просто знахідка. А можна приготувати і подати до столу в якості закуски, яка хороша і в гарячому, і в холодному вигляді. Отже, ікра заморська баклажанна. Пам'ятаєте цю фразу з незабутньої комедії? У смаковій палітрі овочевих інгредієнтів цієї ікри смак баклажана є найбільш яскраво вираженим і домінуючим. Хоча інші овочі (ріпчаста цибуля, солодкий перець і помідори) складають гідну компанію баклажану. Це смачна, корисна, вітамінна страва є дуже популярною, її із задоволенням готують багато господинь.

Кількість порцій 10
Час приготування 60 хв

  1. 1. Часник — 3 зуб.
  2. 2. Сіль — за смаком
  3. 3. Солодкий перець — 3 шт.
  4. 4. Цукор — 1 ч. л.
  5. 5. Цибуля — 2 шт.
  6. 6. Оцет — 1 ч. л.
  7. 7. Олія рослинна — 3 ст. л.
  8. 8. Баклажан — 2 шт.
  9. 9. Помідор — 3 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перці нарізати невеликими шматочками, видаливши серцевину. Так само нарізати баклажани і помідори. Цибулю і часник очистити і подрібнити. Обсмажити баклажани і перець в розігрітій рослинній олії, 10 хв.

  2. Додати цибулю, тушкувати, час від часу помішуючи, протягом 8 хв. Покласти помідори і готувати 6 хв. Додати сіль, перець, цукор і оцет, перемішати і тушкувати 5 хв. У готову ікру додати часник, перемішати. Ікру можна подавати гарячою чи холодною.