Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита східна зима › Телятина з кунжутними зернятами
Телятина з кунжутними зернятами

Телятина з кунжутними зернятами

Такою стравою ви порадуєте не тільки свої смакові рецептори, але і шлунок теж. Тому як телятина вважається легким м'ясом і дуже добре засвоюється організмом. Смак цієї страви також не залишить вас сьогодні без гарного настрою. Дивіться як багато плюсів у такій страві. По-перше, страва смачна, по-друге, корисна для організму так як в телятині і кунжуті міститься дуже багато білків, солей кальцію, калію, фосфору, заліза, каротину і велика кількість вітамінів групи А, В, С, Е. По-третє, страва легко готується. Всі ці три переваги мають стати для вас важливим аргументом для того, щоб приготувати саме цю страву. Подавати страву варто з картопляним або овочевим гарніром. Також добре сюди підійдуть макарони.

Кількість порцій 3
Час приготування 50 хв

  1. 1. М'ясо (телятина, без кісточки) — 500 г.
  2. 2. Солодкий перець — 1 шт.
  3. 3. Зубчик часнику — 2 шт.
  4. 4. Соєвий соус — 60 г.
  5. 5. Напівсолодке вино — 30 г.
  6. 6. Зелена цибуля — 15 г.
  7. 7. Кунжутне зерно — 15 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно кунжут обсмажити на сухій сковорідці. М'ясо промити та нарізати тонкими смужками, перець напівкільцями.

  2. Потім м'ясо швидко обсмажити на сильному вогні, додати солодкий перець та часник (розчавити пресом), влити соєвий соус та вино, перемішати, готувати до випаровування рідини та легкої карамелізації. Все потрібно робити обережно, щоб не пересушити.

  3. Далі потрібно порізати зелену цибулю та посипати нею приготоване м'ясо. Подавати, посипавши кунжутними зернятами.