Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита українська гриби осінь › Вареники з капустою і грибами
Вареники з капустою і грибами

Вареники з капустою і грибами

Хоч і кажуть, що вареники - це страва всіх слов'ян, все ж вона найчастіше зустрічається саме в українців. Швидко і легко приготувати для них прісне тісто, яке потім можна начинити найрізноманітнішою начинкою. І хоча першими варениками були саме з картоплею, з часом почали робити і з іншими начинками. Тушкована капуста з грибами навіть у такому вигляді - це вже смачна страва. А якщо з такою начинкою зробити вареники, то вони будуть фантастичними. Ними можна наїстися до упаду. Подавати їх можна зі шкварками, але можна і просто з вершковим маслом, якщо ви не любитель топленого сала. Це відмінний варіант для домашнього затишного обіду.

Кількість порцій 6
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 2 ст.
  2. 2. Вода крижана — 1 ст.
  3. 3. Сіль — 1 ч. л.
  4. 4. Олія рослинна — 2 ст. л.
  5. 5. Капуста білокачанна свіжа — 500 г.
  6. 6. Капуста квашена кисла — 400 г.
  7. 7. Гриби сушені білі — 100 г.
  8. 8. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  9. 9. Сало підкопчене — 150 г.
  10. 10. Перець мелений білий — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Просіяти 2 ст. борошна на дошку, зробити в центрі ямку, додати 1 ч. л. солі і 2 ст. л. рослинної олії, однією рукою вливати крижану воду, другою замішувати тісто. Коли вийде однорідна маса, залишити на півгодини настоятися.

  2. Викласти гриби в миску, залити 2 ст. теплої води, залишити на 1 годину. Після, промити, процідити через марлю воду з грибів і вилити в чисту каструлю. Додати гриби в ту ж каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, посолити, варити до м'якості грибів протягом 10-15 хвилин. Після, нарізати гриби дрібними шматочками, настій уварити наполовину.

  3. Сало нарізати шматочками, викласти на велику сковороду, поставити на середній вогонь, витопити жир.

  4. Нашаткувати, після дрібно порубати капусту, видалити качан. Цибулю дрібно нарізати. Залишити в сковороді з 2-3 ст. л. витопленого жиру, додати цибулю, обсмажити до м'якості 5-7 хвилин. Додати до цибулі капусту, влити грибний відвар, тушкувати 10 хвилин на середньому вогні.

  5. Квашену капусту промити холодною водою, віджати, нарізати дрібно. Викласти квашену капусту і гриби в сковороду зі свіжою капустою, тушкувати під кришкою протягом 10 хвилин. Посолити і поперчити. Після остудити готову начинку.

  6. Розкачати тісто в лист товщиною 2 мм., вирізати кола діаметром 5 см. У центр кожного викласти начинку, защипнути краї.

  7. Готові вареники покласти на присипану борошном дошку. Варити порціями в солоній воді. Подавати з гарячими шкварками.