Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита українська яйця обід › Вареники на пару
Вареники на пару

Вареники на пару

Всі ми знаємо, якими смачними виходять вареники, якщо приготувати їх в домашніх умовах. Ніякі магазинні не можуть з ними зрівнятися. Адже все, що приготовлено дома, зроблено з душею і яккомога краще. Істинно нашу, традиційну страву можна приготувати так, що вона буде менш калорійною і більш корисною. Багатьом відомо, що страви, приготовані на пару, набагато кориснішы. Людям, у яких проблеми з кишковим трактом або шлунком, прописують дієту, в якій слід готувати всі страви на пару. Не сумнівайтеся, вареники від такого способу приготування гіршими не стануть. А тим більше, що завжди можна їсти їх з варенням або сметанкою.

Кількість порцій 8
Час приготування 90 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 500 г.
  2. 2. Яйце куряче — 2 шт.
  3. 3. Кефір — 1 ст.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Цукор — за смаком
  6. 6. Сода — 1 ч. л.
  7. 7. Кисломолочний сир — 400 г.
  8. 8. Масло вершкове — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Борошно просіяти в миску, всипати сіль, цукор і соду. Ретельно перемішати, вбити одне яйце, влити кефір, замісити тісто. Викласти готове тісто на стіл, трохи присипаний борошном. Замісити тісто руками, до отримання однорідної маси. Накрити рушником, залишити на півгодини настоятися.

  2. Поки тісто настоюється, розім'яти кисломолочний сир виделкою в мисці, додати яйце, цукор і сіль. Ретельно змішати.

  3. Розділити тісто на дві половини. Скачати ковбаску розміром 2,5-3 см. Нарізати шматочки по 2 см. Кожен шматочок розкачати качалкою в коло. У середину викласти чайну ложку сиру. З'єднати краї і пальцями защипнути.

  4. Налити в широку каструлю воду. Зверху на каструлю покласти марлю, закріпити резинкою. Накрити зверху кришкою, поставити на вогонь. Довести до кипіння, викласти по 4 вареника на марлю, накрити кришкою, варити 5 хвилин. Готові вареники викласти в посуд, змастити вершковим маслом. Подавати з варенням.