Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита середній українська консервація › Варення із білої черешні
Варення із білої черешні

Варення із білої черешні

Хоча зараз молоді господині і не дуже люблять возитися з консервацією, вони вважають за краще все купити вже готове в магазині. Але все таки ще є ті, яким більше до смаку домашні страви і "закрутки" . Особливо це стосується варення, адже складно знайти в магазині таке, щоб за смаком і користю воно не програвало домашньому. Тому все таки кращими солодощами взимку залишаються різні варення. Цей рецепт незвичайний тим, що потрібно підготувати не просто черешню, а і начинити її горіхами. Ви отримаєте не тільки смачне варення через деякий час, але і ще ряд корисних вітамінів. Таке варення можна просто їсти ложкою, можна навіть з ним готувати різні пироги. Все на ваш розсуд.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Черешня біла — 1 кг.
  2. 2. Цукор — 1 кг.
  3. 3. Вода — 125 мл.
  4. 4. Кардамон — 2 шт.
  5. 5. Волоські горіхи — 70 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Горіхи залити окропом і залишити на 15-20 хвилин. Дістаючи по одному горіху, зняти шкірку, підчепивши її ножем. Розламати кожен почищений горіх на кілька частин (щоб їх можна було засунути в ягоду черешні).

  2. Черешню промити в холодній воді. Витягнути кісточки з кожної ягоди черешні, за допомогою шпильки. Вставити шматочок горіха в кожну ягоду черешні. Сік, який виділяється в процесі необхідно зберегти.

  3. Цукор засипати в каструлю з товстим дном, додати воду і сік, що залишився від ягід черешні. Зварити солодкий сироп, необхідно щоб цукор повністю розчинився і не пригорів.

  4. Обережно всипати ягоди в каструлю з сиропом, довести до готовності, зняти пінку. Вимкнути вогонь. Дати охолонути протягом декількох годин, можна на ніч.

  5. Знову повернути на вогонь, додати кардамон, довести до кипіння, потім ще варити 5-6 хвилин.

  6. Розлити варення по банкам, закрити кришками. Прибрати в прохолодне місце. Дати настоятися кілька тижнів перед подачею.