Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита легкий риба осінь › Тунец, замаринованный в соевом соусе
Тунец, замаринованный в соевом соусе

Тунец, замаринованный в соевом соусе

Погодьтеся, часом навіть у дрібницях криється головне. Цей життєвий принцип можна застосувати навіть до кулінарного мистецтва. Довести це легко на прикладі пропонованої страви – тунця, замаринованого в соєвому соусі. Здавалося би, тунець – звичайна океанічна рибка, відома своїм ніжним і делікатним м'ясом. У більшому – нічим непримітна. Але варто підібрати до неї грамотний соус-маринад, як вона заграє несподіваними смаковими нотками і зможе вразити навіть найдосвідченішого гурмана. Отже, пікантний маринад із соєвого соусу, оливкової олії, соку лимона і спецій надає рибі соковитість, легку солонуватість і цитрусову свіжість. Тунець стане прекрасним доповненням до будь-якого гарніру або овочевого салатику.

Кількість порцій 2
Час приготування 15 хв

  1. 1. Олія оливкова — 20 мл.
  2. 2. Тунець — 260 г.
  3. 3. Соус соєвий — 40 мл.
  4. 4. Лимон — 40 г.
  5. 5. Перець чорний мелений — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З лимона вичавити сік. Змішати оливкову олію, додати соєвий соус, сіль, перець, лимонний сік. Тунець покласти в суміш і залишити на 20 хвилин.

  2. Сковороду розігріти (без олії). Обсмажити тунець з кожного боку по 3-5 хвилин.