Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська зима › Теплий середземноморський салат із баранини
Теплий середземноморський салат із баранини

Теплий середземноморський салат із баранини

Національна кухня Середземномор'я включає в себе кілька ідентичних кухонь, схожих між собою за рахунок використання в стравах певного набору продуктів. Особливість теплого середземноморського салату із баранини в тому, що основні інгредієнти (м'ясо, перець і баклажани) обсмажуються на грилі. Продукти, приготовані на грилі – здорова альтернатива стравам зі смажених продуктів. Запікати червоний перець необхідно шкіркою вгору, попередньо видаливши насіння і білі мембрани. Баклажани наріжте по діагоналі. Овочі обсмажувати на грилі до рум'яної скоринки. Замариновану баранину необхідно нарізати поперек волокон. Смачно і колоритно.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Філе баранини — 500 г.
  2. 2. Олія оливкова — 130 г.
  3. 3. Часник — 4 шт.
  4. 4. Кмин (листя) — 2 ч. л.
  5. 5. Перець чорний мелений — 1 ч. л.
  6. 6. Перець червоний свіжий — 3 шт.
  7. 7. Баклажани — 5 шт.
  8. 8. Помідори сушені — 100 г.
  9. 9. Квасоля зелена стручкова — 150 г.
  10. 10. Огірки — 1 шт.
  11. 11. Маслини — 150 г.
  12. 12. Рукола — 100 г.
  13. 13. Сік лимонний — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в мисці 60 мл. оливкової олії, дрібно нарізаний часник, кмин і чорний перець. Перемішати суміш, залити м'ясо в окремій ємності, дати настоятися м'ясу.

  2. Розігріти сковороду-гриль. Перець очистити, нарізати середніми шматочками. Обсмажити на сковороді перець, після чого перекласти в пакет, залишити на деякий час охолонути, потім зняти шкірку з перцю.

  3. Розігріти сковороду-гриль повторно. Баклажани нарізати шматочками, змішати з 60 мл. оливкової олії. Обсмажити на сковороді баклажани 2-3 хвилини з обох сторін.

  4. Замариноване м'ясо покласти на гриль, обсмажити по 4 хвилини з кожного боку, після чого покласти у фольгу на 5 хвилин.

  5. Відварити в підсоленій воді квасолю. Після, промити під водою.

  6. М'ясо нарізати тонкими шматочками, змішати в мисці разом з перцями, баклажанами, помідорами, додати також нарізаний огірок, додати квасолю й маслини. Всипати руколу. Ретельно перемішати. Залити заправкою, додати за смаком сіль.