Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита російська другі страви печінка › Ніжна куряча печінка з рисом та горошком
Ніжна куряча печінка з рисом та горошком

Ніжна куряча печінка з рисом та горошком

Приємний ніжний рецепт курячої печінки повинен звернути вашу увагу на себе. Адже куряча печінка - це досить корисно. По-перше, в ній так само багато білка, як і в грудинці курки. По-друге, в ній дуже багато різних вітамінів. Курячу печінку навіть рекомендують вживати вагітним жінкам. Тому ми пропонуємо вам рецепт, як приготувати її смачно і зберегти корисні речовини. Разом з рисом і горошком виходить повноцінна страва, яку можна подавати до сімейного обіду або вечері. А томатна паста доповнить всю страву і зробить її не надто сухою, а більш соковитою. Спробуйте ввести таку просту і досить дієтичну страву у свій раціон - не пошкодуєте.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Спеції — за смаком
  2. 2. Прянощі — за смаком
  3. 3. Перець часниковий — за смаком
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Вода — 300 мл.
  6. 6. Горошок зелений (консервований) — 200 г.
  7. 7. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  8. 8. Олія — 100 мл.
  9. 9. Печінка куряча — 500 г.
  10. 10. Рис — 200 г.
  11. 11. Томатна паста — 30 г.
  12. 12. Зубчик часника — 5 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Печінку почистити від плівок, промити, нарізати не занадто дрібно. Цибулю подрібнити, часник дрібно порубати.

  2. В глибоку сковорідку чи кастрюлю залити олію, нагріти її. Покласти печінку та обсмажити в олії 5 хвилин. Додати цибулю, часник, обсмажити ще 5 хвилин.

  3. Покласти в сковорідку томатну пасту, перемішати. Засипати промитий рис, посолити, додати перець. Залити воду, перемішати, додати горошок. Залишити готуватися на середньому вогні 10 хвилин під закритою кришкою, не перемішуючи.

  4. Після пройденого часу зняти сковорідку з вогню та не відкривати кришку ще 10-15 хвилин. За цей час надлишку рідини не залишиться. Перемішати вміст сковорідки. Готово.