Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита м'ясо весна › Суп-пюре з телятини зі спаржею і шпинатом
Суп-пюре з телятини зі спаржею і шпинатом

Суп-пюре з телятини зі спаржею і шпинатом

Супи-пюре дуже поживні, вони легко засвоюються організмом і тому широко застосовуються, особливо в лікувальному і дитячому харчуванні. Загальне правило приготування будь-якого супу-пюре - подрібнювати до стану пюре його треба гарячим. Для цього зручніше використовувати блендер. Основа запропонованого супу - бульйон із телятини. Для поліпшення консистенції і смаку пюреподібний суп заправляють вершками. Вершки в суп додають в самому кінці приготування. Готовий суп являє собою однорідну масу, що по консистенції нагадує густі вершки. Смак ніжний, з добре вираженим ароматом основних продуктів. Подавати до столу приготований суп-пюре можна з тостами.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Телятина — 400 г.
  2. 2. Помідори — 4 шт.
  3. 3. Цибуля-шалот — 1 шт.
  4. 4. Стебло селери — 1 шт.
  5. 5. Часник — 1 шт.
  6. 6. Масло вершкове — 50 г.
  7. 7. Вершки 20% — 200 мл.
  8. 8. Шпинат — 150 г.
  9. 9. Спаржа свіжа — 200 г.
  10. 10. Петрушка — 3 ст. л.
  11. 11. Кінза — 3 ст. л.
  12. 12. Перець болгарський зелений — 1 шт.
  13. 13. Картопля — 2 шт.
  14. 14. Сир сулугуні — 50 г.
  15. 15. Морква — 1 шт.
  16. 16. Вода — 1,5 л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Відварити м'ясо протягом 35-40 хвилин. У каструлю з м'ясом і бульйоном додати нарізану селеру, часник, цибуля-шалот, очищені помідори, натерти в каструлю моркву, додати нарізаний перець і картоплю.

  2. Варити протягом 10-15 хвилин. Додати в каструлю спаржу, варити ще 5-7 хвилин. Після чого, додати шпинат, подрібнену зелень, вершкове масло. Через 1 хвилину прибрати каструлю з вогню, посолити і поперчити за смаком.

  3. Додати в каструлю тертий сир, злити половину бульйону в миску, все інше вилити разом з м'ясом і овочами в блендер, подрібнити до стану пюре. Додати вершки, і другу половину бульйону.