Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита російська осінь › Щі з грибами по-монастирськи
Щі з грибами по-монастирськи

Щі з грибами по-монастирськи

Щі - це традиційна основна гаряча страва російської кухні. Існують численні варіанти цієї страви. Якщо говорити про класичні варіанти щів, то обов'язковим є такий інгредієнт, як капуста: свіжа або квашена. Варять класичні щі на основі бульйону (м'ясного, рибного або грибного) або на воді. Запропоновані щі готуються на бульйоні із сушених грибів. Свіжа білокачанна капуста - один із основних інгредієнтів нашої страви. Від смаку капусти в чималому ступені залежить якість готових щів: вона повинна бути соковитою і солодкою. Інші інгредієнти страви - картопля, перлова крупа, відварена окремо, і цибуля з морквою у вигляді засмажки. Кажуть, що щами нікого не здивуєш, але сподіваємося, що у Вас вийде.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Гриби сушені (будь-які) — 30 г.
  2. 2. Капуста білокачанна — 300 г.
  3. 3. Картопля — 250 г.
  4. 4. Крупа перлова — 100 г.
  5. 5. Морква — 2 шт.
  6. 6. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  7. 7. Масло вершкове — 50 г.
  8. 8. Сметана — 100 г.
  9. 9. Зелень — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
  12. 12. Перець чорний горошком — 5 шт.
  13. 13. Лавровий лист — 4 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гриби і перлову крупу замочити в теплій кип'яченій воді в різних ємностях. Перлову крупу замочити на 1 годину, гриби - на 3-4 години.

  2. Злити воду з грибів, промити гриби, перекласти в каструлю, залити свіжою водою, поставити на вогонь, додати трохи солі, відварити. Відварені гриби витягнути з каструлі, дрібно нарізати, повернути в каструлю з бульйоном.

  3. Цибулю з морквою очистити, дрібно нарізати. Покласти на розігріту сковороду вершкове масло, розтопити, обсмажити цибулю з морквою протягом 5 хвилин. Додати 1 ст. кип'яченої води, тушкувати протягом 10 хвилин. Готові овочі додати в каструлю з супом.

  4. Картоплю очистити від шкірки, нарізати середніми кубиками, капусту нашаткувати.

  5. Перлову крупу відварити в окремій каструлі до готовності.

  6. Збільшити вогонь до середнього під каструлею з супом, всипати перловку, картоплю, капусту, додати сіль і перець за смаком, перець горошком і лавровий лист також всипати в суп. Варити до готовності капусти і картоплі.

  7. При подачі розлити по тарілках, додати сметану і посипати зверху зеленню.