Шакшука
Шакшука – яєчня на ізраїльський манер. Страва складається з власне яєць і матбухи – соковитої овочевої «подушки» з томатів (або томатного соусу), перців різних сортів, цибулі та пряних спецій. Вважається, що шакшука була привезена марокканськими, алжирськими і туніськими вихідцями до Ізраїлю. Незабаром ці ласощі стали улюбленою національною стравою. Для приготування шакшуки яйця повинні бути найсвіжіші, а томати – соковиті і стиглі. Смажиться справжня шакшука виключно в оливковій олії. Ізраїльтяни не рекомендують перекладати страву на тарілку, інакше вона втратить свій смак. Цей типовий сніданок в Ізраїлі за традицією подають з питою або хлібним коржем. Просто, швидко і смачно.
- 1. Яйця — 6 шт
- 2. Перець чилі — 3 шт.
- 3. Оливкова олія — 50 мл.
- 4. Цибуля — 1 шт.
- 5. Часник — 5 зубчиків
- 6. Кмин — 1 ч. л.
- 7. Паприка — 1 ст. л.
- 8. Помідори у власному соку — 800 г.
- 9. Сіль — за смаком
- 10. Фета — 100 г.
- 11. Петрушка — 1 пучек
- 12. Піта — за смаком
- 13. Вода — 1/2 склянки
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Нагріти сковороду з оливковою олією. Цибулю, перець і часник дрібно нарізати. Дрібно нарізану цибулю і перець, помішуючи, готувати 6 хвилин.
Додати нарізаний часник, кмин, паприку і готувати 2 хвилини. Томати разом із соком додати в сковороду. Влити 1/2 склянки води і тушкувати на повільному вогні, помішуючи, 15 хвилин.
Посолити. Вбити яйця, щоб вони рівномірно закрили соус. Закрити кришкою на 5 хвилин. Потім акуратно ложкою від'єднати білки і змішати з овочами, щоб не зачепити жовтки. Посипати фетою. Подавати з пітою.