Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита м'ясо весна › Cалтімбокка
Cалтімбокка

Cалтімбокка

Римська кухня розвивалася протягом століть і періодів соціальних і політичних потрясінь. Римська кухня відрізняється від кухні італійської. Адже, Рим став важливим гастрономічним центром за часів античності. Сьогодні ми маємо честь вам представити знамениту римську страву. Салтімбокка в буквальному розумінні слова з італійської перекладається як "стрибни в рот". Салтімбокка - це страва, яка набула світової популярності. Вона подається в кращих ресторанах світу. Ми ж вам пропонуємо, не виходячи з дому, відчути ту принадність і ніжність страви у себе вдома. Страва прикрашається листям шавлії і подається самостійно.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Відбивні телячі — 8 шт.
  2. 2. Шинка пармська — 8 шт.
  3. 3. Листя шавлії — 8 шт.
  4. 4. Олія оливкова — 2 ст. л.
  5. 5. Масло вершкове — 60 г.
  6. 6. Вино біле сухе — 185 мл.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Покласти кожен шматочок телятини між двома листами харчового паперу, відбити до товщини 5 мм. Посипати трохи сіллю і перцем. Шинку нарізати за розміром шматків телятини. Викласти шинку на кожен шматок телятини, зверху лист шавлії. Закріпити зубочисткою.

  2. У сковороді розігріти оливкову олію, додати половину вершкового масла, обсмажити рулетики, шинкою наверх, на середньому вогні протягом 3-4 хвилин, до повної готовності телятини. Перекласти на теплу тарілку.

  3. Вилити зі сковороди олію, замість неї влити вино. Поставити на вогонь, довести до кипіння, варити на сильному вогні, до уварювання рідини в два рази. Додати другу половину вершкового масла, коли масло розтопиться додати спеціі. Витягнути із м'яса зубочистки, полити соусом.