Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита середній риба осінь › Пурсалада (традиційний баскський суп)
Пурсалада (традиційний баскський суп)

Пурсалада (традиційний баскський суп)

Пурсалада - традиційний баскський суп з тріски. В основі баскської кухні лежать різні рибні страви і страви на основі морепродуктів, зелень і ароматні приправи використовуються досить рідко. У баскської кухні найкращими рецептами є страви з тріски, частіше в'яленої. Баскські жителі велику увагу приділяють власним смаковим властивостям продуктів, стежать за їх високою якістю і свіжістю. У даному рецепті важливо поки тріска вимочується, кілька разів змінити воду - і щоразу обполіскувати посуд, щоб сіль не залишалася на дні. Готову страву солити слід дуже обережно, подавати гарячею в супниці.

Кількість порцій 3
Час приготування 90 хв

  1. 1. Філе тріски — 125 г.
  2. 2. Олія оливкова — 2 ст. л.
  3. 3. Цибуля-порей — 3 шт.
  4. 4. Картопля — 375 г.
  5. 5. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Залити рибу водою, вимочити протягом кількох годин, при цьому кожну годину міняти воду, і промивати посуд, щоб не залишалася на дні сіль.

  2. Обсушити рибу, викласти в каструлю, влити 250 мл. води, поставити на вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню, витягнути рибу.

  3. Видалити з риби шкіру, витягнути всі кістки, виделкою розім'яти м'якоть. Покласти м'якоть в бульйон, де варилася риба.

  4. Картоплю і цибулю очистити і нарізати. У каструлі розігріти оливкову олію, висипати цибулю, обсмажувати протягом 5 хвилин постійно помішуючи. Після чого всипати картоплю, готувати ще 5 хвилин.

  5. Влити в каструлю з цибулею та картоплею 1 л. води, довести до кипіння, варити протягом 35 хвилин. Після, додати рибу з бульйоном, варити ще 10 хвилин. При необхідності посолити за смаком.