Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита російська борошно › Простий медовий торт на сковороді
Простий медовий торт на сковороді

Простий медовий торт на сковороді

Можливо цей екземпляр і не назвеш без тіні сумніву гучним словом "торт" - незважаючи на кілька коржів, густо промазаних кремом, його скоріше можна віднести до сімейства пирогів, та він анітрохи і не претендує на те, щоб стати прикрасою столу. Зате у нашого медовика безліч інших переваг - для його приготування вам знадобиться мінімум зусиль, часу та інгредієнтів. Більше того, вам навіть духовка НЕ буде потрібна! Що це за фокус такий: торт і без духовки? Читайте рецепт!

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Яйця — 3 шт.
  2. 2. Цукор — 1 склянка
  3. 3. Рослинна олія — 2 ст.л. + ще трохи для смаження
  4. 4. Мед — 2 неповні ст.л.
  5. 5. Сода — 1/3 ч.л.
  6. 6. Розпушувач — 1 ч.л.
  7. 7. Пшеничне борошно — 1 склянка
  8. 8. Сметана 25-30% — 400 г
  9. 9. Коньяк — 1 ст.л.
  10. 10. Волоські горіхи (за бажанням) — 0,5 склянки
  11. 11. Шоколад (за бажанням) — 50 г
  12. 12. Кондитерська посипка (за бажанням)
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З'єднати яйця, половину склянки цукру і мед, збити міксером.

  2. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою влийти рослинну олію.

  3. У цю суміш просіяти борошно з содою і розпушувачем, добре перемішати. Має вийти густе, тягуче тісто.

  4. Сковороду діаметром близько 24-26 см злегка змастити рослинною олією і поставити на вогонь трохи сильніше мінімального.

  5. Коли сковорода прогріється, влити в неї одну третину тіста.

  6. Розподілити тісто по дну сковороди рівним шаром, нахиляючи її в різні сторони і розподіляючи тісто ложкою. Закрити сковороду щільною кришкою і смажити корж 2-4 хвилини. Низ коржа повинен покритися засмаженою скоринкою, а верх - стати пропареним і не липким.

  7. Коли корж дійде до цієї кондиції, провести лопаткою по колу сковороди, щоб відокремити його, і за допомогою двох широких лопаточок перевернути на іншу сторону.

  8. Знову закрити сковороду кришкою і смажити корж ще близько 2 хвилин до готовності.

  9. Готовий корж перекласти на решітку, нахиливши сковороду.

  10. Описаним способом спекти ще 2 коржі.

  11. Для крему сметану збити міксером, поки вона злегка не загусне. Влити коньяк і всипати цукор, що залишився, знову збити, щоб вийшов рідкий і тягучий крем. На цій стадії при бажанні в крем можна вмішати подрібнені горіхи.

  12. Зібрати торт, чергуючи коржі і крем, після чого залишити його при кімнатній температурі на 1,5 - 2 години для просочення. Прикрасити торт за смаком - горіхами, шоколадною крихтою, кондитерської посипкою. До подачі зберігати торт в холодильнику. Якщо хочеться спекти більш "солідний" торт, просто необхідно збільшити норму продуктів в 2 рази - торт буде вищим.