Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита білоруська другі страви осінь › Драники (деруни) з грибами
Драники (деруни) з грибами

Драники (деруни) з грибами

Навіть самими звичайними стравами нашої з вами улюбленої рідної кухні можна дивувати своїх рідних смачними приготуваннями. Особливо це добре вийде у вас, якщо ви останнім часом постійно шукали все нові рецепти вигадливих страв, справляли враження на своїх рідних і навіть гостей новими і ще нечуваними стравами. Тепер можна і щось більш народне придумати. Наприклад, деруни з грибами. По-перше, напевно, багато хто вміє і знає як робити їх ще з дитинства. Але нагадати зайвий раз ніколи не буває. По-друге, якщо додати до них грибочків, вийде абсолютно новий смак, який напевно запам'ятається вам надовгий час.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Картопля — 700 г
  2. 2. Гриби — 300 г
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 80 г
  4. 4. Яйце куряче — 2 шт.
  5. 5. Борошно пшеничне — 3 ст.л.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Сметана — 300 г
  9. 9. Рослинна олія — 30 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю почистити, помити і натерти на дрібній тертці. Додати сіль і перець за смаком. Трохи віджати картоплю і вилити зайву рідину.

  2. Гриби помити, нарізати кубиками. Цибулю очистити від лушпиння, дуже дрібно нарізати. Гриби обсмажити разом з цибулею до золотистого кольору на невеликій кількості олії.

  3. Змішати картоплю з грибами та цибулею, добре перемішати. Додати в масу просіяне борошно і яйця. Все перемішати до однорідної консистенції.

  4. На сковороду налити трохи олії, добре розігріти. Столовою ложкою викласти деруни. Обсмажувати з двох сторін до готовності до золотистої скоринки. Подавати зі сметаною. За смаком можна додати зелень. Так само замість сметани можна використовувати грибний соус.