Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська › Сливовий крем
Сливовий крем

Сливовий крем

Нижче представлений рецепт універсального десерту «на всі випадки життя» – сливового крему. Чим зумовлена ​​така універсальність? Тим, що його можна використовувати в безлічі страв. Сливовий крем можна подати як окремий десерт, прикрасивши листочком м'яти і свіжими сливами. Він може виступити в ролі соусу для будь-якого фруктового салату. Сливовий крем ідеально підійде для прошарку торта або ж для прикраси фруктових пирогів, кексів, печива ... А ще кожен раз цей крем можна готувати по-новому. До нього не зайвим буде додати мускатний горіх або корицю, ваніль або гвоздику, трохи мигдалю або фісташок.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Сливи — 750 г
  2. 2. Сік яблучний — 100 мл
  3. 3. Лимон — 1 шт.
  4. 4. Цукор — 40 г
  5. 5. Яйце куряче — 3 шт.
  6. 6. Вершки — 250 мл
  7. 7. М'ята — 50 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Сливи помити, нарізати на половинки і видалити кісточки. Нарізати сливи дрібними кубиками, покласти в каструлю і додати до них яблучний сік. Варити сливи на невеликому вогні близько 20 хвилин, а потім подрібнити блендером або протерти через сито.

  2. Додати до пюре зі слив лимонний сік і цедру лимона, перемішати і нагріти. Яйця з цукром збити міксером до стану піни. Додати до яєць гаряче пюре і ще раз добре збити. Поставити на вогонь і довести до кипіння, потім відразу вимкнути вогонь. Готовий крем охолодити (він повинен трохи загуснути).