Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита бразильська печінка зима › Печінка теляча по-бразильськи
Печінка теляча по-бразильськи

Печінка теляча по-бразильськи

Печінка - це дуже корисний і цінний продукт, що підвищує гемоглобін і поліпшує імунітет. Її обов'язково потрібно включати в свій раціон. Це рекомендація медиків і дієтологів. У запропонованому рецепті використовується теляча печінка. Вона м'якше, ніжніше і на смак приємніше, ніж яловича печінка. Колір - світло-коричневий. Телячу печінку, як втім і інші види печінки, не піддають тривалій термічній обробці, оскільки всі її корисні властивості зведуться до мінімуму. Особливість цієї страви бразильської кухні в тому, що печінку попередньо маринують протягом досить тривалого часу (8-10 годин). А сам процес приготування багато часу не займе.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Печінка теляча — 550 г.
  2. 2. Банани — 350 г.
  3. 3. Олія рослинна — 60 мл.
  4. 4. Лимони — 300 г.
  5. 5. Вино біле сухе — 160 мл.
  6. 6. Цибуля ріпчаста — 120 г.
  7. 7. Лавровий лист — 2 шт.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати печінку тонкими шматочками, посолити і поперчити за смаком, залити вином, додати лимонний сік, додати також попередньо натерту цибулю, маринувати протягом 8-10 годин.

  2. Розігріти сковороду з олією, викласти печінку і обсмажити. Потім влити маринад, додати лавровий лист і тушкувати ще протягом 3-4 хвилин на середньому вогні. За хвилину до готовності додати банан, який до цього необхідно виделкою розім'яти. Додати лимонний сік в сковороду, перемішати.

  3. Подавати відразу ж. Як гарнір використовується рис.