Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита випічка борошно вечеря › Відкритий пиріг з гарбузом, пореєм і козячим сиром
Відкритий пиріг з гарбузом, пореєм і козячим сиром

Відкритий пиріг з гарбузом, пореєм і козячим сиром

Відмінне поєднання сирного тіста, гарбуза, цибулі-порею і козячого сиру. Тісто для пирога може бути рубаним і листковим, але тільки не дріжджовим. Не замішують тісто руками, інакше вийде важким. Щоб тісто для пирога було більш ніжним і розсипчастим, рекомендується перед випічкою витримати його в холодильнику як мінімум 30 хвилин. Тісто, викладене в форму, потрібно проколоти вилкою в декількох місцях, щоб не здулося, поставити в духовку і випікати до появи рум'яної скоринки, через 10-12 хвилин перевірити, чи не вздулося тісто, при необхідності знову проколоти виделкою і притиснути його до дна форми. Пиріг можна подавати як самостійну страву. Перед подачею посипають дрібно нарізаною зеленню.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 3 ст. л.
  2. 2. Сир пармезан — за смаком
  3. 3. Чебрець свіжий — 1,5 ч. л.
  4. 4. Сіль — за смаком
  5. 5. Цибуля-порей — 1 шт.
  6. 6. Олія оливкова — 2 ст. л.
  7. 7. Масло вершкове — за смаком
  8. 8. Гарбуз — 150 г.
  9. 9. Сир козячий — 2,5 ст. л.
  10. 10. Яйце куряче — 0,5 шт.
  11. 11. Вершки — 2 ч. л.
  12. 12. Вино біле сухе — 1,5 ст. л.
  13. 13. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 180°С, подрібнити розм'якшене масло на шматочки, змішати з борошном, додати тертий пармезан і чебрець, поступово вливати воду, постійно замішуючи тісто. Після чого, прибрати в холодильник на 30 хвилин.

  2. Гарбуз очистити і нарізати шматочками, покласти на деко, скропити зверху оливковою олією, приправити спеціями, випікати протягом 15 хвилин, після остудити.

  3. Цибулю нарізати кільцями, викласти на розігріту сковороду з вершковим маслом та оливковою олією. Обсмажити. Цибуля не повинна пригорати. Влити вино до цибулі, протушкувати до випарювання рідини. За смаком додати сіль і перець. Остудити суміш.

  4. Приготоване тісто розкачати, викласти начинку, трохи при цьому залишивши краї, спочатку цибулю, потім гарбуз, в проміжки викласти сир. Залишені краї тіста загорнути, сформувавши бортики.

  5. Змастити зверху тісто збитим яйцем. Залишки яйця змішати з вершками. Залити зверху пиріг. Поставити в духовку на 30-40 хвилин.