Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита російська другі страви весна › Скумбрія під грибним соусом
Скумбрія під грибним соусом

Скумбрія під грибним соусом

Смачний і швидкий рецепт для любителів рибки. У ньому немає нічого складного, але, повірте, смак і аромат страви приємно здивує всіх ваших гостей. Адже таку ставу можна подавати не тільки до сімейної вечері, а й за святковий стіл - вона тільки прикрасить його. До того ж у страві містяться смачні і корисні речовини, які роблять страву ще більш виразною і смачною. Гриби роблять страву більш ситною. Цибуля надає особливий аромат, а помідор надає свіжості і соковитості. У такому вигляді страву можна подавати як повноцінну, або приготувати до неї легкий простий гарнір. У будь-якому випадку вечеря буде смачною і казково незабутньою.

Кількість порцій 5
Час приготування 45 хв

  1. 1. Скумбрія — 1 кг.
  2. 2. Гриби — 500 г.
  3. 3. Вершки (33%) — 200 г.
  4. 4. Помідор — 1 шт.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  6. 6. Перець чорний мелений — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Приправа для грибів — за смаком
  9. 9. Олія — 25 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Скумбрію помити та очистити від нутрощів, голови та плавників. Нарізати порційними шматочками. Посолити, поперчити. Обсмажити на розігрітій олії.

  2. Цибулю почистити та нарізати півкільцями. Гриби помити та нарізати пластинками. Помідор очистити від шкірочки та нарізати дрібними кубиками.

  3. На олії злегка обсмажити цибулю, додати до неї гриби, приправу для грибів та смажити 5-7 хвилин. До грибів та цибулі - кубики помідору. Посолити за смаком. Смажити ще 3 хвилини.

  4. Залити овочі вершками, довести до кипіння і опустити в соус рибу. Тушкувати рибу в соусі 3 хвилини та зняти з вогню.