Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська осінь › Креветки з ананасами в кокосовому соусі з карі
Креветки з ананасами в кокосовому соусі з карі

Креветки з ананасами в кокосовому соусі з карі

Влаштувати вечерю за мотивами щедрою азіатської кухні можна спробувати і в домашніх умовах. Цей рецепт страви з креветками з японської кухні. В японській кухні практично всі страви подаються з яким-небудь соусом, або готуються в одному з них. Блюдо дуже ніжне за рахунок кокосового молока і має неповторний чудовий смак. При цьому готується легко і швидко. Готові креветки в кокосовому соусі з каррі рекомендується подавати як самостійно, так і з рисом. Креветки з ананасами в кокосовому соусі з каррі стануть справжньою окрасою будь-якого святкового столу.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Карі — 2 ст. л.
  2. 2. Креветки очищені — 500 г.
  3. 3. Молоко кокосове — 400 мл.
  4. 4. Ананас — 500 г.
  5. 5. Соус рибний — 3 ст. л.
  6. 6. Цукор коричневий — 2 ч. л.
  7. 7. Листя лайма — 2 шт.
  8. 8. Листя базиліка — 20 шт.
  9. 9. Перець чилі червоний — 1 шт.
  10. 10. Олія рослинна — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити в сковороду олію, розігріти, висипати карі, обсмажити кілька хвилин.

  2. Влити в сковороду кокосове молоко, покласти креветки. Ананас нарізати кубиками, також додати в сковороду. Додати в сковороду цукор, рибний соус і листя лайма.

  3. Довести суміш на сковороді до кипіння, тушкувати протягом 3-5 хвилин. Зняти з вогню, при необхідності додати сіль. Додати листя базиліка. При подачі посипати чилі.