Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита важкий консервація весна › Конфітюр із кумкватів
Конфітюр із кумкватів

Конфітюр із кумкватів

Конфітюр іншими словами можна назвати як джем. Точніше, це його різновид. У конфітюрі рівномірно розподіляються цільні або подрібнені фрукти. У нашому випадку - це кумкват - надзвичайний плід цитрусових рослин, який своїм виглядом трохи нагадує овальний апельсин. Він має легку приємну кислинку, як у деяких видів мандаринок. У ньому дуже багато вітаміну А і С, а також кальцію і магнію. Тому він корисний як для молодого організму для росту, так і для підтримки вже постарілого організму. У переробленому вигляді кумкват зберігає практично всі свої корисні властивості. Тому так і цінуються різні джеми і конфітюри з кумквата.

Кількість порцій 6
Час приготування 100 хв

  1. 1. Кумкват — 1 кг.
  2. 2. Цукор — 1 кг.
  3. 3. Апельсин — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Плоди кумквата розрізати навпіл, вийняти зернятка. Покласти в каструлю, додати цукор і вичавлений з апельсинів сік.

  2. Поставити каструлю на вогонь, варити 25 хвилин, помішуючи і знімаючи пінку.

  3. Вийняти плоди з сиропу. Варити сироп 20 хвилин на слабкому вогні, знімаючи пінку. Повернути плоди в каструлю, варити 30 хвилин.

  4. Простерилізувати банки і кришки. Розлити варення по банках, щільно закрити кришкою. Зберігати в прохолодному місці.