Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита європейська весна › Класичний глінтвейн з апельсинами
Класичний глінтвейн з апельсинами

Класичний глінтвейн з апельсинами

У перекладі в німецької "глінтвейн" означає навіть не просто гаряче, а палаюче вино. Саме завдяки своїм чудовим зігріваючим властивостям напій завоював таку популярність у Північній Європі, де, власне він і народився - адже тільки в холодні зими може прийти в голову нагріти вино, та ще й, для більшого ефекту, додати запашних прянощів. Цей неодмінний атрибут європейських різдвяних базарів прижився і у нас - і ми його прийняли як рідного. І навіть навчилися готувати це зілля від застуд і поганого настрою вдома.

Кількість порцій 4
Час приготування 20 хв

  1. 1. Сухе червоне вино — 750 мл
  2. 2. Апельсин — 1 шт.
  3. 3. Гвоздика — 5 бутончиків
  4. 4. Мелений мускатний горіх — 1/4 ч.л.
  5. 5. Кориця — 1 палочка
  6. 6. Мелений імбир — 1 ч.л.
  7. 7. Мед — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструльці з'єднайте всі спеції (за бажанням ви також можете додати аніс, духм'яний перець, кардамон).

  2. Влийте 100 мл води, доведіть її до кипіння і зніміть відвар з вогню. Накрийте кришкою і дайте постояти приблизно 10 хвилин, потім процідіть.

  3. Апельсин разом з шкіркою наріжте кружечками.

  4. У каструлю влийте вино, додайте відвар спецій і трохи меду за смаком (приблизно 2 ст.л.), покладіть апельсин.

  5. Доведіть вино майже до кипіння (але ні в якому разі не кип'ятіть!). Подавайте напій гарячим, поклавши в кожну склянку часточки апельсина.