Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита закуски борошно весна › Картопляний млинчик із оселедцем
Картопляний млинчик із оселедцем

Картопляний млинчик із оселедцем

Картопляний млинчик із начинкою з оселедця і буряка - традиційна норвезька закуска. Картопля та оселедець - виграшне поєднання продуктів, що і є запорукою успіху запропонованої закуски. Картоплю треба натирати на самій дрібній тертці. Картопляне тісто для млинчика готується дуже швидко, використовуються традиційні для млинців інгредієнти: яйце, кефір, сода і мука. Мелені перець і коріандр додадуть страві пряний аромат. Із ще теплого рулету із картопляного млинчика зі смачною начинкою з оселедця і буряка вийде три апетитних млинчика, перев'язаних пір'ям зеленого лука.

Кількість порцій 1
Час приготування 35 хв

  1. 1. Борошно — 1 ст. л.
  2. 2. Картопля — 1 шт.
  3. 3. Буряк — 1 шт.
  4. 4. Яйце — 1 шт.
  5. 5. Кефір — 1 ст. л.
  6. 6. Коріандр мелений — за смаком
  7. 7. Сода — 1/2 ч. л.
  8. 8. Лимонний сік — 1 ч. л.
  9. 9. Сіль, перець — за смаком
  10. 10. Олія — 10 мл.
  11. 11. Оселедець (філе) — 150 г.
  12. 12. Сметана — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю очистити, помити, потім натерти на дрібній терці. Перекласти в глибоку миску. Додати яйце, кефір, гашеної лимонним соком соди і борошно. Перемішати все. У отримане густе тісто додати сіль, перець і мелений коріандр.

  2. У сковороду влити рослинну олію. Розігріти. Вилити тісто. Розподілити рівномірно по усій поверхні сковороди. Прожарити млинчик.

  3. Відварити заздалегідь буряк. Очистити. Нарізати соломкою, а оселедець - брусками. На готовий картопляний млинчик викласти буряк і оселедець. Згорнути його в рулет і розрізати на три частини. Скріпити, перев'язавши пером зеленої цибулі. Подавати із сметаною.