Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита середній холодильник зима › Ірландський кекс з родзинками
Ірландський кекс з родзинками

Ірландський кекс з родзинками

Цей десерт припадає до смаку багатьом. Рецептів кексу з родзинками безліч. Ірландський кекс з родзинками - своєрідний кекс, це пов'язано з використанням в рецепті віскі та наявностю попередньої фази його приготування. Використання віскі в кексі робить його трохи алкогольним. Сп'яніти неможна, але з кожним проковтнутим шматочком кексу, всередині розливається гаряче тепло. Цей легкий, вологий кекс з тонким ароматом кориці і гвоздики, а також з пікантним ірландським віскі, особливо спокусливий взимку. Також ірландський кекс з родзинками дуже добре підійде до ранкового чаю або кави.

Кількість порцій 4
Час приготування 100 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 300 г.
  2. 2. Вода — 200 мл.
  3. 3. Родзинки — 300 г.
  4. 4. Цукор — 5 ст. л.
  5. 5. Яйце куряче — 0,5 шт.
  6. 6. Масло вершкове — 2 ст. л.
  7. 7. Віскі ірландський — 2,5 ст. л.
  8. 8. Сода — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Коріандр мелений — за смаком
  11. 11. Кориця мелена — за смаком
  12. 12. Гвоздика мелена — за смаком
  13. 13. Перець чорний запашний мелений — за смаком
  14. 14. Горіх мускатний мелений — за смаком
  15. 15. Імбир мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Попередньо за один день до випічки, необхідно змішати в каструлі прянощі, воду, масло і цукор. Поставити на вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи, зменшити вогонь, варити суміш протягом 20 хвилин. Зняти з вогню, влити віскі. Суміш повинна повністю охолонути, після чого прибрати на ніч у холодильник.

  2. Поставити миску з підготовленою пряною сумішшю в каструлю з гарячою водою, для того, щоб розчинилося на поверхні масло.

  3. Духовку розігріти до 175ºС, на нижній рівень в духовці поставити деко з водою. Змастити форму для випікання маслом, присипати борошном.

  4. Змішати в мисці просіяне борошно, додати соду і сіль, родзинки, вмішати підготовлену пряну суміш, вбити яйце. Замісити тісто. Викласти у форму для випікання, поставити в духовку. Випікати протягом 1,5 години до коричневого кольору. У разі, якщо кекс занадто швидко стане рум'яним, накрити фольгою зверху.