Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита болгарська осінь › Гювеч з овочів
Гювеч з овочів

Гювеч з овочів

На Балканах дуже поширене приготування різних страв у глиняному посуді. Слово "гювеч" означає одночасно: і глиняний горщик із кришкою, і страва, яка в ньому готується. Гювеч - традиційна страва балканської кухні, причому це можуть бути м'ясні, рибні або овочеві страви. Запропонований рецепт - гювеч із овочів. Вся підготовка інгредієнтів для гювеча зводиться до їх подрібнення і попереднього готування: картопля попередньо відварюється, а інші овочі - обсмажуються, потім всі овочі викладаються у глиняні горщики. Після закипання рідини в горщиках треба "протомити" гювеч на маленькому вогні до м'якості овочів і в результаті отримати смачну, ароматну і корисну страву на Вашому столі.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Олія оливкова — 25 мл.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Перець болгарський червоний — 0,5 шт.
  4. 4. Перець болгарський зелений — 0,5 шт.
  5. 5. Баклажани — 0,5 шт.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Помідори — 340 г.
  9. 9. Паприка — 0,25 ч. л.
  10. 10. Картопля — 225 г.
  11. 11. Квасоля зелена стручкова — 55 г.
  12. 12. Морква — 1 шт.
  13. 13. Паста томатна — 1,5 ст. л.
  14. 14. Бульйон курячий — 75 мл.
  15. 15. Цукор — 25 г.
  16. 16. Кмин (листя) — 0,5 ч. л.
  17. 17. Часник — 0,5 шт.
  18. 18. Петрушка — 1 ст. л.
  19. 19. Перець чилі мелений — 0,25 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю відварити в підсоленій воді до готовності, остудити і нарізати кубиками.

  2. Налити в розігріту сковороду 2 ст. л. оливкової олії, висипати подрібнену цибулю, нарізані маленькими шматочками перці і моркву, обсмажувати протягом 7 хвилин. Після, викласти суміш на тарілку.

  3. Баклажани нарізати кубиками, а стручкову квасолю - на частини по 1 см, викласти на сковороду з олією, що залишилася. Посолити і поперчити за смаком, обсмажувати протягом 3-4 хвилин. Перекласти окремо в тарілку.

  4. На ту ж сковороду викласти нарізані кубиками помідори, додати паприку, обсмажувати протягом 10 хвилин.

  5. Змастити олією 2 вогнетривкі форми, викласти половину цибулевої суміші на дно форм, зверху шар картоплі. Кожен шар трохи присипати сіллю і перцем. Зверху викласти помідори, баклажани і квасолю, в самий верх другу половину цибулевої суміші.

  6. Змішати в мисці томатну пасту, теплий бульйон, посолити і поперчити, додати перець чилі, цукор, кмин і подрібнений часник. Ретельно перемішати. Залити соусом шари у формах. Накрити форми кришками.

  7. Запікати гювеч в духовці до м'якості овочів.