Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита східна м'ясо весна › Ферганський плов
Ферганський плов

Ферганський плов

Справжній ферганський плов готується виключно з девзіри. Девзіра – крупний азіатський рис, що відрізняється високим водопоглинанням, солодкуватий на смак. Він виведений і виростає у Ферганській долині спеціально для приготування плову. За узбецькими кулінарними традиціями плов повинен готуватися виключно в казані на вогні. Бажано використовувати курдючний жир. Замочивши рис в підсоленій воді, стежте за його зовнішнім виглядом. Матовість зерна означає, що його необхідно акуратно промивати. Ретельно очистіть м'ясо від всього непотрібного, інакше баранина віддасть страві неприємний запах. Хороший зірвак (основа страви) гарантує успішність приготування смачного ферганського плову.

Кількість порцій 10
Час приготування 90 хв

  1. 1. Рис — 1 кг.
  2. 2. Баранина на кістці — 1 кг.
  3. 3. Сало — 400 г.
  4. 4. Сіль велика — 2 ст. л.
  5. 5. Часник — 16 шт.
  6. 6. Морква — 1 кг.
  7. 7. Цибуля ріпчаста — 100 г.
  8. 8. Кумин мелений — 1 ч. л.
  9. 9. Перець чилі — 2 шт.
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Висипати рис в миску, додати велику сіль, залити 2 л. води, рис повинен настоятися протягом 30 хвилин.

  2. Баранину очистити від прожилок, плівок і жиру. Зняти м'ясо з кістки. Кістку нарубати середніми шматками, м'ясо нарізати кубиками розміром в 3 см.

  3. Моркву нарізати товстою соломкою, у всю довжину, товщиною 3-4 мм. Цибулю нарізати середніми півкільцями.

  4. Сало нарізати на кубики, розміром як м'ясо. Поставити казан на вогонь, розігріти, висипати сало в казан. Вогонь повинен бути середнім. Коли жир весь витопиться, витягнути шкварки.

  5. Збільшити вогонь, висипати кістки, обсмажити до коричневої скоринки, потім додати цибулю, обсмажити до золотистого кольору. Додати м'ясо. Через 5 хвилин перемішати м'ясо з жиром і кістками з цибулею. Всипати кумин. Всипати моркву, смажити до м'якості.

  6. Залити в казан воду так, щоб вона покрила всі інгредієнти. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь до середнього. Додати в отриманий зірвак часник цілими зубчиками. Тушкувати 30 хвилин.

  7. Промити заздалегідь замочений у воді рис. Витягнути із казана кістки. Довести зірвак до сильного кипіння, викласти поверх м'яса рис. Долити окропу так, щоб вода покривала рис на 1 см вище. За кілька хвилин до кінця приготування, додати перець чилі.