Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита весна › Фалафель
Фалафель

Фалафель

Фалафель - апетитна страва родом з Стародавнього Єгипту. Готувати легко та швидко. Згодиться до пісного столу. Може бути закускою чи основною стравою. Має надзвичайно корисні властивості.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Нут — 250 г.
  2. 2. Кунжут — 1 ст. л.
  3. 3. Цибуля зелена — 3 шт.
  4. 4. Кумин — 3 ч.л.
  5. 5. Коріандр — 3 ч.л.
  6. 6. Чилі — 2 ч.л.
  7. 7. Сік лимона — за смаком
  8. 8. Оливкова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Замочіть нут в холодній воді так, щоб вона на 2-3 см покривала його. Час замочування від 6 до 12 годин.

  2. Потовчіть обсмажений кунжут разом з декількома краплинами оливкової олії. Вийде паста Тахіна.

  3. Подрібніть стеблинки зеленої цибулі.

  4. Поступово, невеликими порціями перекладайте нут в чашу блендера і пульсуючими підходами зробіть з нього пасту.

  5. Подрібніть в блендері тахін, сушений кумін, коріандр, гострий чилі і зелену цибулю.

  6. Перемішайте все до однорідної маси, додаючи сік лимона.

  7. Зробіть кульки розміром з волоський горіх.

  8. Нагрійте олію у сковорідці та занурюйте кульки по декілька штук так, щоб Вам було зручно їх перевертати.

  9. Обсмажте кульки до золотистої скоринки з усіх боків. Потім перекладіть на паперовий рушник, щоб трохи прибрати олію.

  10. Подавайте з соусом - з хумусом або на йогурті.