Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита російська › Пельмені своїми руками
Пельмені своїми руками

Пельмені своїми руками

Кожен їв пельмені по-домашньому та магазинні. Справа в тому, що і магазинні пельмені і домашні володіють деякими перевагами. Магазинні дуже хороші тим, що їх можна купити в магазині або навіть не виходячи з дому замовити доставку. 10 хвилин і наліплені пельмені у вас вдома. Ще 10 хвилин і вони лежать гарячі в мисці на столі. Ще 10 хвилин і ви ситі лежите на дивані вдома і ні про що не жалкуєте. Хороша перспектива. Але згадайте, як колись всією сім'єю на затишній маленькій кухні ви ліпили пельмені з мамою, бабцями... Було якось по-домашньому затишно і тепло, навіть у найлютіші морози, а потім наївшись їх, також всією сім'єю про щось неспішно базікали... По-моєму, гідність пельменів, зроблених своїми руками очевидна!

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Яйця — 1 шт.
  2. 2. Мука — 500 г.
  3. 3. Вода — 350 мл.
  4. 4. Сіль — 1 ч. л.
  5. 5. Фарш свинячий — 1 кг.
  6. 6. Цибуля — 1 шт.
  7. 7. Перець — за смаком
  8. 8. Лаврове листя — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно просіяти муку. Потім викласти її гіркою та зробити заглиблення посередині. Вкинути в нього яйце, одну столову ложку води та посолити. Тісто добре вимісити, при цьому додавати трішки води. Накрити його вологим рушником та залишити на 30 хвилин.

  2. В цей час готувати фарш. Для цього порізати дрібно цибулю. Змішати її з фаршем, звичайно ж, посолити та поперчити.

  3. Тісто поділити на дві частини. Зробити з нього ковбаску та порізати її на шматочки. Розкачати качалкою кружечки та покласти на них по одній чайній ложці начинки. З'єднати краї. Взяти пельмень двома руками за краї і з'єднати їх так, щоб вийшло "вушко". Щільно притиснути пальцями, щоб кінці могли склеїтись. Так зліпити всі пельмені.

  4. Закип'ятити води, вкинути туди сіль, перець, лавровий листок та пельмені. Варити протягом 5-7 хвилин.