Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита духовка новий рік › Торт із кисломолочного сиру
Торт із кисломолочного сиру

Торт із кисломолочного сиру

На душі завжди легко і приємно, коли в арсеналі ваших рецептів є легкий рецепт смачного десерту. Ви не будете болісно метушитися на кухні, в думах щоб такого смачного приготувати на десерт до майбутнього свята. Ось як варіант представляємо вашій увазі рецепт приготування сирного торту. Ви завжди можете приготувати його до будь-якого зручного випадку. Готується такий пиріг всього годину, але врахуйте, що просочитися він повинен не менше шість годин. Повірте, такий торт відразу ж захочеться спробувати всім, кого ви зберете за своїм столом. Адже, він дуже ефектний. Усередині ж він не гірше: смачне ніжне сирне тісто коржів, перемазане солодким кремом і, звичайно ж, тертий шоколад зверху.

Кількість порцій 6
Час приготування 70 хв

  1. 1. Яйце — 2 шт.
  2. 2. Кисломолочний сир — 200 г.
  3. 3. Цукор — 400 г.
  4. 4. Ванілін — за смаком
  5. 5. Борошно — 375 г.
  6. 6. Сода гашена — 5 г.
  7. 7. Молоко — 500 мл.
  8. 8. Вершкове масло — 150 г.
  9. 9. Волоські горіхи — 150 г.
  10. 10. Молочний шоколад — 40 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно приготувати основу для крему: розтерти яйце з цукром (200 г.) та борошном (75 г.), додати ванілін, влити молоко, перемішати вінчиком, поставити на повільний вогонь, варити до загустіння, постійно помішуючи. Повністю охолодити.

  2. Потім окремо сир перетерти з цукром (200 г.), яйцем, додати ванілін, гашену соду та поступово ввести борошно. Тісто повинне бути не зовсім крутим, але щільним. Розділити його на 6-8 частин (дивлячись який діаметр сковороди). Тонко розкачати коржі, наколоти виделкою, щоб не роздувалися.

  3. Пекти на сухій сковороді до тих пір, поки не зарум'яняться з обох сторін. Обрізати нерівні краї. Охолодити. Вершкове масло збити міксером, поступово додаючи охолоджену заварну масу (приготовану спочатку). Змастити коржі, пересипаючи горіхами (за бажанням). Зверху прикрасити крихтами від обрізання коржів, подрібненими горіхами та тертим шоколадом. Залишити просочуватися не менш ніж на 6 годин.