Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита плита європейська гарнір › Пюре з цвітної капусти
Пюре з цвітної капусти

Пюре з цвітної капусти

Якщо готують пюре, то всі мають на увазі картопляне пюре. Адже, воно найпоширеніше. Пропонуємо вам незвичайну альтернативу традиційному картопляному пюре. Сьогодні ми будемо готувати пюре з цвітної капусти. Таке пюре має дуже незвичайний і легкий смак, звичайно, ж відмінний від картопляного. Перець і куркума додадуть своєрідного аромату нашому пюре. Цей гарнір підходить до всіх видів м'яса. До речі, таке пюре набагато корисніше від картопляного. Так як цвітна капуста - це справжнє джерело вітамінів, корисних речовин і мінералів. У ній містяться різні кислоти, але слід зазначити наявність особливої ​​тартронової кислоти, яка допомагає спалювати зайвий жир. Спробуйте пюре з цвітної капусти.

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Цвітна капуста — 500 г.
  2. 2. Молоко (0,5 %) — 500 мл.
  3. 3. Яєчний жовток — 1 шт.
  4. 4. Сир нежирний (1%) — 50 г.
  5. 5. Куркума — 1 ч. л.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Зелень — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цвітну капусту добре вимити і розділити на суцвіття.

  2. Суцвіття капусти скласти в каструлю і залити в неї молоко.

  3. Поставити каструлю (без кришки) на вогонь і варити на невеликому вогні, поки капуста не стане повністю м'якою і молоко википить хоча б наполовину.

  4. Після цього каструлю зняти з вогню і дуже ретельно подрібнити капусту з молоком до однорідної маси (пюре).

  5. В окремій мисці змішати яєчний жовток з кремоподібним сиром (або сметаною), додати куркуму.

  6. Додати суміш, що вийшла у капустяне пюре і поставити на маленький вогонь. Варити близько 5 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. Посолити за смаком, а також можна додати улюблені спеції, наприклад чорного перцю.

  7. Подавати пюре теплим, зверху можна посипати свіжою зеленню.