Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита другі страви печінка весна › Запіканка з курячої печінки по-італійськи
Запіканка з курячої печінки по-італійськи

Запіканка з курячої печінки по-італійськи

Дуже смачна, легка і швидка в приготуванні запіканка. Рецепт приготування дуже простий, як за складом продуктів, так і по простоті приготування. У цій страві печінка дуже смачна. Це один з найкращих варіантів для ситного сніданку або навіть обіду. Щоб з помідорів легко було зняти шкірку, потрібно залити їх на 2-3 хвилини окропом. Помідори можна порізати не тільки кільцями, а й на дрібні кубики (так готують в Італії). В Італії цю печінку подають як окрему страву, без гарніру. Якщо вам подобається куряча печінка, то ви просто зобов'язані спробувати ніжну і неймовірно смачну запіканку, приготовану з неї.

Кількість порцій 5
Час приготування 40 хв

  1. 1. Куряча печінка — 500 г.
  2. 2. Сир твердий — 150 г.
  3. 3. Помідори — 2 шт.
  4. 4. Часник — 3 зубчики
  5. 5. Цибуля — 1 шт.
  6. 6. Оливкова олія — 2 ст. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Чебрець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Печінку обсмажити на оливковій олії по 3 хвилини з кожного боку. Цибулину нашаткувати, смажити 2 хвилини з печінкою.

  2. Додати дрібно порізаний часник, спеції, перемішати і викласти у форму для запікання.

  3. Помідори очистити від шкірки, нарізати кільцями, викласти на печінку. Посипати тертим сиром.

  4. Запікати в духовці на 170°C до рум'яної скоринки.