Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти плита єгипетська другі страви › Короп тушкований з виноградом та мигдалем
Короп тушкований  з виноградом та мигдалем

Короп тушкований з виноградом та мигдалем

Короп тушкований з виноградом і мигдалем - дуже корисна страва для юних розумників і розумниць, оскільки мигдаль і короп відповідають за хорошу і продуктивну роботу головного мозку. Солодкий мигдаль дарує вам море корисних вітамінів - кальцій, цинк, велику кількість білка. До речі, саме мигдаль сприяє хорошому кровообігу, покращує стан шкіри і є джерелом краси та молодості. Ця страва має відмінний смак. Ніжне і м'яке м'ясо риби прямо тане в роті. А паприка, гвоздика і мускатний горіх надають страві воістину незвичайний і апетитний аромат. За 30 хвилин витрачених на приготування, ви влаштуєте своїй сім'ї справжній бенкет. Спробуйте!

Кількість порцій 2
Час приготування 30 хв

  1. 1. Рослинна олія — 1 ст. л.
  2. 2. Почищенний  мигдаль — 2 ст. л.
  3. 3. Біле сухе вино — 350 мл.
  4. 4. Родзинки — 1 ст. л.
  5. 5. Мелена паприка — 1/4 ч. л.
  6. 6. Білий виноград — 350 г.
  7. 7. Мелена гвоздика — 1/4 ч. л.
  8. 8. Сіль — За смаком
  9. 9. Перець — За смаком
  10. 10. Короп (вагою 800-900 г.) — 1 шт.
  11. 11. Мелений мускатний горіх — На кінчику ножа
  12. 12. Цибуля — 2 шт.
  13. 13. Лимонний сік — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У коропа видалити голову, плавники і нутрощі, очистити від луски. Ретельно промити зсередини і зовні, обсушити.

  2. Збризнути рибу лимонним соком. Натерти сіллю і перцем. Присипати паприкою і мускатним горіхом.

  3. Цибулю очистити, нарізати тонкими кільцями. У сотейнику розігріти олію. Покласти цибулю і обсмажити, помішуючи, 5-6 хв. Влити вино і готувати ще 2 хв.

  4. Родзинки промити теплою водою. Покласти рибу поверх цибулі, додати родзинки. Накрити кришкою.Тушкувати на слабкому вогні протягом 15 хв.

  5. Мигдаль крупно нарізати. Виноград вимити, зняти з грона. Розрізати кожну ягоду навпіл.

  6. Додати мигдаль і виноград до риби, приправити меленою гвоздикою. Тушкувати ще 5 хв. Перекласти рибу на блюдо і вийняти кістки. Для цього провести ножем уздовж хребта і відокремити м'якоть від хребтової і реберних кісток. Перевернути рибу на інший бік і повторити операцію. Розрізати коропа на порційні шматки. Розкласти по тарілках і рясно полити соусом. Подавати з рисом.